Az ok

 2009.01.07. 20:00

Van az úgy néha, hogy az ember szaporodik. Okkal vagy véletlenül, lényeg a végeredmény, életet gyártunk. A 2008-as év gondolati szinten már nálunk (also starring: anyjuk - Szilvi, apjuk - Zoli) is felvetette az utódlás kérdését: eleinte csak elméletben - az aktus folyamatát már megismertük a felvilágosító órákon, meg kellett ismerkedni hát az új jövevény által okozandó galibákkal és életmódváltással, nemkülönben a vállalását biztosító szándékkal -, majd a tényleges elhatározás után már gyakorlatban is, naná, hogy ez volt az igazán élvezhető. No, nem úgy, mint a nyulak, de azért már volt tétje. Szeptembertől már nem gátoltuk a fogamzást mesterséges úton, nem volt többé a napi rutin szerves része az "ugyebevetted?" és a "jajmostbevettemvagynem?" elnevezésű  programpont, csak az aktus, a maga pőre valójában az elmaradhatatlan termékenységi pozitúrák gyakori ismétlésével, esetünkben a kielégülést és a testek elernyedését követő  akrobatamutatvánnyal, a gyertyával.  Bennfenteseknek nem kell magyarázni, aki meg még nem tudja, az előbb utóbb úgyis találkozik vele. Hogy az esélyeinket mennyire javította ez a kétszemélyes cirkuszi mutatvány, nem tudni, lehet, hogy volt köze ahhoz, ami a nagy "büdös" helyzet most. Ugyanis a kedves (kis)mama hasában egy jó lucskos ultrahangos vizsgálat talált valamit. Illetve nem is: valakit! Egy fekete kis kavics, nem több az egész, pontosan 4,1 milliméter. Hogy micsoda szikladarab lesz belőle (már ha fiú lesz és esetleg valami izomlurkó, bár tekintve a felmenők inkább szellemi, semmint fizikai munkás beállítottságát, kevés rá az esély)! Vagy valami helyes kis gyémánt... Na, de elég a csöpögésből! Tekintve, hogy még abban sem vagyunk biztosak, hogy az a kavics az egy. Merthogy előfordulhat takarás is így a 6. hét környékén, és még az is lehet, hogy a másik kis kavics ott bújócskázik az egyik mögött. Jó kis játszótér lehet odabent, kár, hogy anyja/anyjuk mindig csak azt érzi, amikor hintázik/hintáznak. A számbeli bizonytalanság oka a korai stádium, hiszen az alig másfél hónapos kis foltocska - (szerteágazó matematikai ismereteink birtokában) kiszámítottuk a fogantatás körülbelüli időpontját, amely december 3-ra tehető, köszönjük nőgyógyász néni - még nem tudja önmagában garantálni, hogy most akkor egyedül van, vagy rejteget még valakit. Lényeg a lényeg, anya és az anyag, csíra vagy mag, élet a testben, majdnem alien, hiszen még nem ismerjük, még be sem mutatkoztunk egymásnak, és remélem nem erőszakkal fog kimászni az anyja hasán. Addig is itt az első sztárfotó, szerintem címlapra érett:

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfonok.blog.hu/api/trackback/id/tr91862883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T.CS. Rambo 2009.01.20. 15:30:39

Alig várjuk a következő epizódot...meglátjuk, mondjuk 10 hónap múlva is ilyen lelkes lesz a mi kisdzsekónk. remélem Yoko-nenének már írtatok ;-)

Lujoba - www.blog.lujoba.hu 2009.01.30. 13:34:41

Ilyenkor mindig az jut eszembe, mennyit borultunk Debrecenben, vagy Szegeden, aztan mire epp vegig gondolom, mi is volt, emceze mar babazik is! (Es meg sokan masik, akik ott voltak!)

Hat ez van. Azert szep dolog ez.
süti beállítások módosítása